Take Back the Tech! Kom på Talk Town med DO:TOPIA

Festivalen Talk Town løber af stablen i Huset i Magstræde 3.-5. maj, og DO:TOPIA kuraterer sporet Take Back the Tech, der fokuserer på digital aktivisme, selvforsvar, privatliv, cyberfeminisme og praktiske skills.

Sammen med en række seje grupper og personer tilbyder vi et, hvis vi selv skal sige det, utrolig spændende program! Der er privatlivsworkshops, kodeworkshops, maker-workshops, Wikipedia edit-a-thon, Gamer-night, pub-quiz og meget mere.

Alle workshops er gratis og åbne for alle: Check det ud og kom og vær med!

 

Tag Nettet Tilbage! Sådan stopper vi digital vold mod kvinder

Hver 5. danske kvinde har været udsat for digital chikane. Amnesty International har i 2017 researchet omfanget af chikane og digital vold mod kvinder på nettet, og resultaterne er chokerende! Sammen med DO:TOPIA afholder de denne workshop, hvor resultaterne præsenteres, og to af vores aktivister vil give en introduktion til hvad online vold og chikane er, og hvordan man kan organisere sig for at stoppe det.

Tid & Sted

3.maj fra 17-20 i Stardust i Huset i Magstræde.
Arrangementet er gratis – Se event her

 

Sabotér Big Brother!

Fra Facebooks overvågningskapitalister der sælger din data til højestbydende, til hackere der prøver at få adgang til dine private billeder eller trolls der stalker dig: Trænger du også til et check-up på hvordan dit online privatliv og din digitale sikkerhed ser ud?

Få din sølvpapirshat på med DO:TOPIA, der til denne åbne workshop vil guide dig til nogle konkrete, praktiske værktøjer, som du kan bruge til at passe på dine egne og andres informationer, og have lidt mere privatliv når du er på nettet. Se event her

Tid & Sted

3. maj fra 18-21 i Xenon Foyer i Huset i Magstræde.
Arrangementet er gratis – Tag gerne din laptop og som minimum din smartphone med.

 

Hack dine planter

Er du også træt af af dine planter dør ud, fordi du glemmer at vande dem? Frygt ej, man kan bygge sit eget vandingssystem med den simple og billige mini-computer Raspberry Pi og en sensor. Det prøver vi kræfter med til denne workshop. Dagen handler først og fremmest om at have det sjovt sammen og se om vi kan bygge noget fedt. Alle er velkomne – Især totale begyndere, der har lyst til at snuse til at hacke hardware og bygge ting selv.
Læs mere om workshoppen, som vi har afholdt før, her
eller gå til Facebook eventet

Tid & Sted

Fredag 4. maj 16-20.00 i Biografens Foyer, Huset i Magstræde
Arrangementet er gratis – Se hvad du skal bruge i Facebook eventet her

 

Feministisk Game-Night

Elsker du at game – Eller kunne du godt tænke dig at prøve det i godt selskab?
Kom til DO:TOPIAs feministiske game-night og få afløb for dine frustrationer ved at skyde dine venner i Fortnight, ved at mine og bygge i Minecraft eller afprøve det computerspil, du selv har været nysgerrig på længe.

Tid & Sted

Fredag 4. maj 21-01 Downstairs, Huset i Magstræde
Husk egen laptop eller konsol. Se event her

 

We can [Edit]!

Wikipedia er verdens største leksikon. Det er gratis og skabt af brugerne. Desværre er kun omkring 10% af de mennesker, der redigerer Wikipedia kvinder, og det betyder også, at der er væsentlig færre profiler og artikler om kvinder på leksikonet.

Heldigvis er det noget, vi sammen kan lave om på!

DO:TOPIA, Dansk Wikipedia og Amnesty International inviterer til Wikipedia redigerings-marathon, med fokus på at få oprettet og forbedret profiler på kvindelige aktivister og menneskerettighedsforkæmpere fra hele verden. Du kan være med til at gøre en hel konkret forskel for disse aktivister og samtidig lære at redigere Wikipedia og være med til at skubbe til den skæve kønsfordeling blandt redaktørerne af leksikonet.
Få et fuldt overblik på vores wikipediaside her

Tid & Sted

5. maj 13-17 i Spisehusets Galasal, Huset i Magstræde
Arrangementet er gratis, husk egen laptop. Det er også en god idé at oprette et Wikipedia brugernavn på forhånd. Se event her

Rails Girls Begynder-workshop

*The workshop will be in English*
Let’s dive into Coding
Rails Girls Copenhagen want to give total beginners the opportunity and a community to start learning the technology to build their ideas and continue coding.

The Beginners Workshop is a hands on introduction to Rails. The workshop has a main focus on women with no previous Ruby on Rails programming experience and who want to be able to build their own applications. The program of the workshop includes an overview of the Rails framework and a practical exercise in which attendees will be guided by coaches through the application building process.

Time & Place:
May 4 20-21 (Install party), May 5th 10-16. The workshop is free, Apply to participate here

 

KAPOW! DJ Skole

Lær at DJ’e på denne workshop organiseret af det super seje DJ kollektiv KAPOW! Collective.

I workshoppen får deltagerne mulighed for at prøve kræfter med DJ-ing og vil lære grundlæggende teknikker og forståelse af, hvordan en DJ arbejder.

Efterfølgende vil der være en diskussion, der  er tænkt som et åbent forum, hvor vi taler om emner såsom at føle sig tryg på dansegulvet som kvinde og/eller minoritet, hvilke oplevelser man som kvindelig og/eller minoritets DJ kan have i byen, hvordan man kan skabe et trygt rum for sig selv og sine venner og lignende.

Tid & Sted

Lørdag 5. maj, 20-23, Xenon Foyer, Huset i Magstræde. Arrangementet er gratis, med begrænsede pladser. Tilmelding her

Pop! Quiz

Når du har feministet den på Talk Town i tre dage, er det på tide at slå hjernen fra og dyste i din paratviden om alle dine popkulturelle guilty pleasures.

DO:TOPIA der står bag Talk Town temaet Take back the Tech har tilrettelagt en pub-quiz om internetfænomener, feminisme og digital populærkultur, der med garanti får dine små grå i gang.

Lav et hold med dine venner – eller fjender! – og dyst med de andre om præmier, men mest af alt æren i at være den KLOGESTE pop-feminist.

Tid & Sted:

5. Maj 20-21.30, Downstairs, Huset i Magstræde
Arrangementet er gratis – Holdstørrelse er max 6 personer. Der er præmier til vinderne! Se event her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *