CAMP HEX 2018: Kom på tech-lejrtur med DO:TOPIA

DO:TOPIA inviterer til Camp HEX; en weekendlejr hvor vi skal lege med tech-´ og digital DIY. Vi skal lære at programmere, at lave digital musik, at forsvare os selv på nettet – og skabe en masse seje aktivistiske projekter sammen. Først og fremmest skal vi hygge os, tale sammen og gå i gang med et skabe et skønt fællesskab af tech-interesserede feminister og aktivister.

 

HVOR & HVORNÅR?

Tid: 14. September kl 16.00 – 16. September kl 14.00

Sted: Vi har lejet en skøn feriekoloni Dronningmølle, med stor have, bålplads og knap 100 meter til vandet.

Adresse:
Villingebæk Strandvej 575 A
Dronningmølle
3100 Hornbæk

BILLETTER OG PRIS
Det koster 350 kr. at være med på Camp Hex.

Prisen dækker mad hele weekenden og udstyr vi skal bruge – Leje af kolonien bliver fundraiset, og alle organisatorer og undervisere arbejder frivilligt. Hvis prisen er for høj for dig, så tag fat i os, så finder vi en løsning.

Camp HEX er udsolgt, men skriv en mail til os på info @ dotopiacph.org hvis du vil på ventelisten.

HVORFOR LAVER VI DET?

Camp Hex 2017 deltagerne i haven foran SveaDan koloni .

Tech-branchen er udpræget mandsdomineret, og det har seriøse konsekvenser for vores samfund, da vores hverdag i stigende grad er integreret med teknologi og digital kommunikation. Vi ønsker at flere kvinder og minoriteter får mulighed for at blive softwareudviklere, sikkerhedsnørder, elektroniske musikere og indholdsskabere på internettet. Camp Hex er ikke en seperatistisk lejr, folk af alle køn er velkomne, men vi prioriterer at give særlig plads til kvinder og minoriteter.

HVAD SKAL VI LAVE?
Vi skaber indholdet sammen – det vil sige at du som deltager både kan lære og lære fra dig. Du behøver ikke at være tech-savvy eller kunne kode, bare nysgerrig og med lyst til at lære og skabe sammen med andre.
Vi er en del deltagere fra DO:TOPIA og KAPOW der gerne vil lære fra sig, de kan hjælpe dig i gang med at kode og skabe – men vi laver masser af plads i programmet til at deltagerne selv kan få idéer til workshops og projekter.

Lær fra dig.
Hvis du er interesseret i at lære fra dig med en workshop eller lign. så kontakt os på info@dotopiacph.org – og bare rolig – har du aldrig afholdt en workshop før, hjælper vi dig gerne på vej.

PRAKTISK INFO

Deltagerantal
Vi har sat et max deltagerantal til Camp Hex på 35. Det har vi valgt for at organisere campen for en overskuelig gruppe, da det er første (men forhåbentlig ikke sidste gang) og for at der bliver en tryg og intim stemning, hvor alle kan lære hinanden at kende.

Hvad skal du have med?

Sovepose eller dyne og lagener. Din computer og en oplader. Badetøj, hvis du er en der tør bade i havet i september – vi bor 100 m. fra stranden. Dimser, dutter og ting du gerne vil vise de andre eller lege med.

Indkvartering
SveaDan er en relativt lille koloni, der til hverdag bruges af skoler og børnehaver fra København. Der er fem ‘sovesale’, alle med køjesenge. Deltagerne kommer altså til at sove i samme rum, som andre deltagere, og vi kommer til at inddele soverpladserne når vi ankommer, baseret på præferencer for at sidde længe oppe og nørde, eller gå tidligt til køjs. Hvis du har et sted at overnatte i nærheden, er du også velkommen til det.
Vi har desuden lånt et ekstra lille sommerhus i nærheden, så vi har plads til alle. Pladser i dette sommerhus prioriteres for folk der har ekstra brug for ro. Skriv hvis du tænker, at det er dig.

Børn?
Børn er velkomne på Camp Hex, men vi har et begrænset antal pladser til børn. Det koster 150 kr at have et barn med. Vi arbejder på at få et par børneaktivister med, der kan underholde ungerne om dagen. Tag fat i os, hvis du gerne vil have børn med på Campen, så vi ved hvordan vi skal organisere børnepasning.

Arbejdsopgaver
Vi skaber CAMP HEX i fællesskab. Det gælder også de praktiske opgaver med madlavning og oprydning. Alle lejrdeltagere vil derfor få én eller flere ‘tjanser’ på madhold, og søndag inden afrejse hjælpes vi alle ad med at rydde stedet pænt op.

Mad og drikke
Menuen vegansk, så alle kan spise med og vi holder omkostningerne nede. Hvis du har allergier eller særlige behov, så tag fat i os. Menuen står Katrine fra Plantasma for.
Alle måltider er inkluderet på Camp HEX og maden er 100% vegansk.
Kaffe og the er også med i prisen. Du kan købe øl, vin og vand meget billigt. Vi sælger klippekort, som du kan betale med cash eller mobile pay – så husk en af de ting.

Transport

Kolonien Sveadan ligger i Dronningmølle, i naturskønne omgivelser og tæt på offentlig transport. Det tager ca. 1.5 time fra Københavns Hovedbanegård. Du kan enten selv finde derop, eller du kan tage med fællesafgangen fra Hovedbanegården fredag den 14. kl 17.00!

Kommunikation
Vi sender al praktisk info ud til deltagere på mail. Desuden kan du holde dig opdateret og møde de andre deltagere i Facebook eventet her

Tidsplan

Fredag:

16.00: Camp HEX åbner

Camp HEX åbner og du kan ankomme som deltager

17.00: Fælles afgang fra Københavns Hovedbanegård

Vi mødes under uret kl 16.30 og følges op til Sveadan koloni. Det tager ca. 1,5 time. Du er også velkommen til selv at finde vej derop med det offentlige eller bil.

19.30 Velkomstmiddag

20.30-21.30: Introduktion til Camp HEX
Vi introducerer Camp HEX, møder de andre deltagere og summer i grupper over interesser, program og hvilke workshops vi gerne vil have hvornår.

21.30-?: Fri leg. Vi spiller, snakker, viser ting frem og sidder ved bålet i haven.

 

Lørdag 15.9

9.00-10.00: Morgenmad

10.00-10.30: Præsentation af dagens program.

10.30-13.00: Workshops

13.00-14.00: Frokost

14.00-16.00: Workshops

16.00-16.15: Intro til nørde og projektid

16.15-19.00: Frit nørderi og projektgrupper

19.00-20.30: Aftensmad

20.30-21.30: Open-space, vis hvad du har lavet, spil din musik, eller dokumentationszine.

21.30-?: Båltid, chill, gaming og lege, fri hygge, DJ skole

Søndag 16.9

9.30-11.00: Brunch

10.30-12.30: Workshops og fri projektid

12-30-13.00: Evaluering
13.00-14.00: Oprydning af Sveadan, stående frokost

14.00: Fælles Afgang

Code of Coduct

  • Camp Hex er et trygt miljø og der skal være plads til alle: Nej tak til able-ism, sexisme, racisme, transfobi, homofobi og andet skrald af den skuffe.
  • Vi respekterer alle deltagere – pas godt på hinanden, især dem der er nybegyndere, det er en skrøbelig position.
  • Ingen tech-elitisme. Styresystems-shaming skal blive hjemme.
  • Spørg før du tager billeder.
  • Camp Hex er en begivenhed vi skaber sammen. Alle deltagere forventes at tage ansvar for, at vi skaber en sjov, kreativ, rar og tryg camp – inklusive ved at tage rengørings og opvasketjanser og deltage i det emotionelle arbejde med at støtte og lytte til hinanden.
  • Alkohol: Drik ansvarligt, vi er her for at hygge os og lave noget, og vi vil gerne skabe et rart miljø. Pas på dig selv og andre.


HVEM ER VI?

DO:TOPIA er et aktivistisk kollektiv af cyberfeminister, internetnørder, sølvpapirshatte, digitale aktivister og nysgerrige mennesker. Vi organiserer events om programmering, do-it-yourself technørderi, cybersikkerhed mm. Vi søger mod egenskabte systemer og platforme, og garderer os mod Big Brother

KAPOW er et queerfeministisk DJ kollektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *